OM ATELJÉN
Ateljébygget påbörjades år 1994 och färdigställdes 1998. Stora delar av byggnationen består av äldre byggnadsmateriel, för att tillvarata den gamla känslan och få ateljén att smälta in i tiden då bostadshuset byggdes.

Ateljén har sex stycken stora fönster med spröjs, två meter höga samt ett fem meter högt snedtak för att få ljus och rymd. Detta ger en härlig miljö för måleri samt för visning av konst. Ett nyslipat trägolv och ljusa väggar gör det hela ännu vackrare.

Som besökare är ni varmt välkomna med era inramningar.

MINA TRÄRAMAR
Eftersom intresset för konst och konsthantverk är stort ifrågasätter jag varför inte själva ramen uppmärksammas mer. Kan det vara tavelramens särställning inom konst och konsthantverk som är en av orsakerna? Ramarna är fortfarande en bisak och konsthandlare samt privatpersoner bryr sig inte om vad för typ av ram som omger en oljemålning.

Det gäller att få fram en passande ram till en oljemålning. De gamla tavlorna hade från början skräddarsydda ramar. Det gäller ramens proportioner, profilens utseende och dess färgnyans till grundfärgerna i oljemålningen.

Ibland var det konstnärerna själva som kom med en idé och själva utförandet hur en ram skulle se ut.

En väl gjord inramning gör tavlan fulländad. Det gäller såväl olja som pastell, akvarell och litografi. Jag har stor sortering av ramar samt olika typer av passepartouter, även i olika färger som svart, blått, grått, grönt, beige och rött.

Den som vanligtvis används är emellertid offwhite 1200-grams passepartout.

VARFÖR INRAMNINGSVERKSAMHET?
Inramningsverksamhet har följt mig hela livet eftersom konstverk och inramning hänger så tätt samman. Inramningen är en slutfas då konstverket fulländas.

Det kändes inte främmande för mig att överta en ramverkstad där jag också fick möjlighet att sälja mycket god konst av kända konstnärer. Tiden i Borås har varit givande, jag har fått många kontakter med trevliga, konstintresserade, människor.

Hantverket att rama är ett utmärkt komplement till måleriet. Ibland fungerar det inte för mig att skapa bilder - och vad är då bättre än att gå över till bordet och rama?

 

 

 

   Start

   Om ateljén / inramningar

   Konstnärer

   Galleri

   Harry Ericson / måleri

   Länkar

   Kontakt

 

ÖPPETTIDER
Alla dagar kl 14.00-18.00 utom måndagar

Övriga tider efter överenskommelse

Stålnackes konst & inramning

Harry Ericson
Ängliden, 514 61 Dalstorp
0321 - 604 04, 073-788 81 74, info@stalnackes.se