OM MITT MÅLERI

Måleriet är det bästa sättet att uttrycka sina känslor. Jag började måla redan år 1946, endast 10 år gammal. Varje gång jag på tar upp måleriet efter korta uppehåll händer det någonting nytt med både färgen och formen. Jag vet aldrig innan jag börjar målandet hur slutresultatet kommer att bli.

När jag kommer in i måleriet, vilket kan ta några dagar, brukar jag ha tre dukar att arbeta med samtidigt. Oljefärgen är speciell, den är ”tung” och torkar långsamt vilket gynnar ständiga förändringar under skapandets gång.

Att måla i olja är fantastiskt. Det har flera gånger hänt mig att jag målat över en befintlig bild och funnit nya linjer, nya vägar i mitt sätt att slutföra bilden, vilket är det verkligt svåra.

En oljemålning behöver ungefär tre till sex dagar för att torka. Den är lättast att måla över färgen då den är helt torr, men går även att bygga på redan då den inte torkat. Detta ger ännu fler nyanser och skikt i målningen.

Pastellmåleriet är någonting jag tagit upp i de perioder jag inte kunnat måla i olja. Pastellfärgen är egentligen oljekrita och påminner en del om oljefärgen.
Man jobbar mycket snabbare med pastellmålningarna och de torkar direkt. Likheten finns i att det går att måla över färgen till en viss del, dock inte fullt ut som med oljefärgen.

Pastellmåleriet ger en trevlig omväxling i mitt skapande, det är mer lättillgängligt, man gör mindre bilder och får ett snabbare resultat.

Se mer i reportage publicerade av Borås Tidning: Fri konstnär som målar med hjärtat (7 april 2008) och Konstnär som går sin egen väg (21 dec 2007).

 

 

 

 

   Start

   Om ateljén / inramningar

   Konstnärer

   Galleri

   Harry Ericson / måleri

   Länkar

   Kontakt

 

ÖPPETTIDER
Alla dagar kl 14.00-18.00 utom måndagar

Övriga tider efter överenskommelse

Stålnackes konst & inramning

Harry Ericson
Ängliden, 514 61 Dalstorp
0321 - 604 04, 073-788 81 74, info@stalnackes.se